Shopping-dag på IKEA

Hvordan har det seg at jeg alltid kommer hjem med så mye mer enn planlagt hver gang jeg tar turen til IKEA? Men, la meg begynne med begynnelsen. Jeg har lenge tenkt at det er altfor mye rot i leiligheten min. Hva gjør man med rot? Gjemmer det bort. Men hva skal jeg gjøre når alle skuffer og skap er fulle? Ta turen til IKEA, så klart. Dronningen av oppbevaringsgreier. Så med en plan om å handle bare et par skohyller, et av de der flotte åpne oppbevaringssystemene de har til soverommet, og noen dekorative esker, suste jeg av gårde i bilen i dag. Jeg blir liksom helt sugd inn i det på IKEA, når jeg tusler rundt der med stor handlekurv og ser på alle de tingene. Servietter, lys, bilder, en mengde av dem havnet plutselig i kurven (jeg aner ikke hvordan så klart). Hva synes du om IKEA? Er det stress, eller er det moro? For meg er det altså litt farlig (eller farlig for kredittkortet, som så litt slitent ut når jeg kom hjem).

Jeg nyter IKEA, og digger faktisk å spise lunsj der. De hadde knallgod kake også, med marsipanlokk og greier. IKEA har liksom maktet å bli mer enn en butikk, det er en opplevelse, noe som nok trekker mengder av alle folka som var der. Vel hjemme var det den sedvanlige utfordringen å bygge opp det åpne oppbevaringssystemet, men ærlig talt var jo denne enklere enn mye av det andre jeg har kjøpt der. Ingen anfall av raseri eller panikk – det hender jo ofte etter åpningen av en sånn møbeleske. Så da var det bare å tenne nye, billige duftlys fra IKEA og begynne å putte ting i esker. Med alt rotet gjemt i fargerik oppbevaring ble leilighet straks mer “zen”. Herlig!