Mer trening

Fram mot konkurransen er det viktig at jeg jobber med svakhetene mine. Da jobber jeg på flere nivåer. Jeg trener fortsatt rett og slett enkelt med ball på bordet, fordi jeg alltid kan bli bedre og mer automatisert på flere av slagene, for eksempel på servene, på mottak av server, og på svar med bruk av både for- og bakhånd. Dette er noe som må være fullstendig på plass for en bordtennisspiller. Deretter jobber jeg med det jeg synes er mest morsomt også, og dette innebærer mye jobbing med forsvaret for meg. Jeg trenger også å lære meg å bruke ulike lengder på bordet, fordi jeg holder meg for mye til det samme, slik spillet mitt blir altfor forutsigbart. Dette er en stor ulempe for en bordtennisspiller. Jeg begynner å få mer kontroll på dette nå, og slår i mer ulike lengder enn før. Jeg jobber også med fart generelt om dagen, og plasseringen særlig av servene mine, og gjør mange øvelser som skal hjelpe med dette.

Fotarbeid og mental innstilling

Jeg jobber hele tida med å ha den riktige innstillingen til trening. At jeg må ta det på alvor, ikke tulle og tøyse rundt for mye, men ha 100 % fokus på hva jeg driver med og hva ved spillet mitt som trenger forbedringer. Jeg trener selvsagt ofte sammen med andre, og da er det viktig at vi begge fokuserer og motiverer hverandre, jeg konsentrerer meg da om å jobbe som et lag slik at vi begge kan høyne spillet vårt. Det er ikke rom for rein egotripp. Det er viktig i bordtennis å ha fokus på beina. De må flytte seg lynraskt og smidig, og det er noe jeg stadig øver på. Jeg benytter flere øvelser for å bli kjappere, for å holde balansen og samtidig ikke belaste føttene mine på noen negativ måte.